2015’in Teknoloji Trendleri Neler Olacak ?

2015 teknoloji trendleri

2014’ün teknoloji trendleri bir önceki seneler gibi değişmedi akıllı telefon çılgınlığı ve tabletler aldı başını giderken 2014 te gördüğümüz ve 2015 te gelecek vaadeden trendler şu şekilde;

Akıllı, saatler giyilebilir teknolojiler, 3D yazıcılar, sanal gerceklik cihazları ve akıllı gözlükler gelecekte daha sık göreceğimiz teknolojiler arasında.

Akıllı saatler her ne kadar günümüzde tabletler ve akıllı telefonlar kadar tutmasada ileride hayatımıza gireceği kesin Özellikle yılın ilk yarısında Apple Watch’ın çıkmasının ardından akıllı saat furyasının patlayacağı söyleniyor. Bana göre Akıllı telefonların pil ömrü uzamadığı sürece akıllı saat kullanıpta var olan pili bitirmek biraz komik geliyor özellikle telefonun pili gün içinde yetmiyorsa. Pil ömürlerinin arttığı vakit akıllı saat kullanımlarıda artacaktır.akıllı saat

Akıllı saat dışında akıllı yüzüklerde aşırı revaçta ayrıca sanal gerçeklik gözlüklerinde de firmalar büyük yatırımlar harcıyor açıkçası 2015 yılında giyilebilir teknolojilerin artacağı kesin.

3D Printer

2015 te daha yaygın göreceğimiz ikinci teknolojik trend ise 3D printerlar özellikle sağlık sektöründe ve mimarlık projelerinde ciddi şekilde hayatımıza girdi 3D printerlar ve git gide artıyor.

Playstation Now

Ve Son olarak Sony firmasının Playstation Now’u Playstation cihazı almadan akıllı telefon tablet ve akıllı tvlerimizden oyun satın alıp kiralayabileceğimiz oyun oynayabileceğimiz bir sistem tamamen üyelik ve network, streaming üzerine çalışıyor.

Yazar Hakkında

36 Yaşında İzmir doğumlu İstanbulda yaşıyor Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans ve Okan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi mezunu. ISTKA, ve Huawei Telecominication de Yazılım Geliştirici olarak çalıştıktan sonra, kariyerine Freelancer Yazılımcı olarak devam etti. Şuan kurumsal şirketlere yazılım ve seo danışmanı olarak hizmet veriyor. Lost Ajans ve Alican Design'ın kurucusu, Atölye Noktası'nın kurucu ortağı ayrıca birde artık Kırmızı Koltuk YouTube Kanalı var :)

Benzer yazılar