ASUS R7 240 ve HD 6570 Fan Değişimi

ekran kartı fan değişimi

Yardım köşesinde bu hafta Asus R7 240 ve HD 6570 model ekran kartlarının fan değişimi var şimdilik video olayına girmiyorum, çokta zor bir durum değil. Bu yazıda nasıl yapacağınızı ve nerden tedarik edeceğinizi anlatacağım.

Öncelikle ekran kartı fanları uzun süre kullanımlardan sonra ya bozulur ya ses çıkarmaya başlar, bu ses genel olarak fan temizliği yapılsada giderilmez kimi fanlar yağlanarak bu sorun düzeltilebilir fakat bu kartlardaki fanlar oldukça küçük. Genel olarak fan değişimi yapmamı zorlayan etken Asus HD 6570 ekran kartımın uzun süre çalışımından sonra başımı tırmalayan fan sesi oldu dayanamadım ve söktüm daha sonra fan başını temizlemek için çıkartmak istedim ve arkadaşlar fanın baş kısmı plastik olarak yapışıkmış sakın böyle birşey yapmayın fan elimde kaldı tabikide kırılan fanı ne kadar yapıştırmaya kalksam düzgün bir sonuç elde edemedim.

İnternette aynı model ekran kartlarında bu problemi yaşayan birçok yazıya rastladım. Daha sonra gittigidiyor’dan benzer ve aynı ölçülerde 2.5₺’lik bir fan siparişi verdim tabi kargosuda üründen daha pahalı o ayrı konu. Bu fan ne kadar ölçüleri birebir densede ekran kartıma olmadı. Bende AliExpress açıkçası Çin’den orjinal fanı buldum sipariş verdim 6 dolar olması biraz tuzluya patladı açıkçası yaklaşık 20 – 25 gün içersinde fan geldi ve birebir ekran kartına uyum sağladı, yeni fanda eskiye nazaran baş tırmalayan fan seside bulunmamakta.

Fan değişimine gelince 3 adet vida bulunmakta ve bu fanı bakır soğutucu’nun üzerinden sökmeniz gerekmekte bunuda ancak yıldız uçlu elektrik tornavidası veya ince bir bıcak ile de  yapabilirsiniz.

Yazıdaki link’e tıklayarak ürüne ulaşabilirsiniz.  Size önerim uzun süre kullanmayı düşündüğünüz kart veya cihazlarda fan gibi değişebilir ve çabuk arızalanan ürünlerin piyasada yedek parçaları bulunurken stok olarak almanız olacaktır.

Yazar Hakkında

36 Yaşında İzmir doğumlu İstanbulda yaşıyor Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans ve Okan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi mezunu. ISTKA, ve Huawei Telecominication de Yazılım Geliştirici olarak çalıştıktan sonra, kariyerine Freelancer Yazılımcı olarak devam etti. Şuan kurumsal şirketlere yazılım ve seo danışmanı olarak hizmet veriyor. Lost Ajans ve Alican Design'ın kurucusu, Atölye Noktası'nın kurucu ortağı ayrıca birde artık Kırmızı Koltuk YouTube Kanalı var :)

Benzer yazılar