Plesk Panelde WordPress Kurulumu

Bu yazımda Plesk Panelde WordPress Kurulumunu ele alacağım. En sık karşılan sorunlardan biri malesef ve en iyi çözümde CPanelde kurulumu gerçekleştirmek.Peki Elimizde CPanel yoksa Plesk Panel varsa benim gibi ne yapıcaz WordPress Kurmayacakmıyız veya yeni bir Hosting mi alacağız tabikide hayır.

İhtiyacımız olanlar öncelikle

  • FTP ve CHMOD için FileZilla Server
  • WordPress’in En Son Sürümü
  • Kullanacağımız Tema

İlk olarak Plesk Panelde Sıfırdan bir FTP kurulumu yapıyoruz var olan domainimiz için.

FTP Kurulumunu yaparken bir kaç ayar yapmamız gerekiyor.

PHP Version la ilgili olan kutucukta 5 üzeri sürümü seçtikten sonra bir liste menu daha göreceksiniz (run as ISAPI extension) seçeğini seçin

Additional write/modify permission seçeneğini seçtikten sonra işlemimiz tamamdır.

Daha Sonra Plesk Panelden MySQL oluşturacağız Plesk Panelde Domainimizin olduğu bölümde sağ tarafta alt köşede Database’i göreceksiniz buradan seçeneklerden MySQL database oluşturacağız. Oluşturduğumuz database’in adını bir yere hatasız şekilde not edin bize daha sonra yardımı olacak.

FileZilla ile Zipten çıkarttığımız wordpress dosyalarını FTP’ye atıyoruz daha sonra FilleZillada anadizine gelip httpdocs klosörüne sağ tıklıyoruz file permission diye bir buton olması lazım o butona basıp xxx değerlerini 777 yapıyoruz kurulum gerçekleştikten sonra bu değeleri 755 veya 655 yapabilirsiniz güvenlik acısından önemli.(CHMOD ayarı bizim FTP deki dosyalarda yazma okuma ve çalıştırma haklarını klasörlerde dilediğimiz gibi açmayı ve kapatmayı sağlıyor.)

FTP ye attığımız dosyalardan birinin içini wp.config_sample.php dosyasını wp.config.php yapıyoruz ve sitemize giriyoruz yeni bir kullanıcı şifte verdikten sonra not ettiğimiz database adınıda sisteme giriyoruz ve kurulum başarıyla sonuçlanmıştır

Kurulumu tamamladıktan sonra bir digger sorun ise WordPress Blogunuza Tema yüklemek “2 Mb” Sınırı olduğu için tema yüklemeye çalıştığınızda Mb’ ı yüksek temalarda hata vericek eğer Plesk Paneldeki Sunucunuza Sizde benim gibi erişemiyorsanız ve gerekli yetkiniz yoksa ayarlarını bu nedenle yapamıyorsanız tek yapmanız gereken temayı zipten çıkartıp FTP deki tema klösörüne atmak bu şekildede temayı yükleyebilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Yazar Hakkında

36 Yaşında İzmir doğumlu İstanbulda yaşıyor Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans ve Okan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi mezunu. ISTKA, ve Huawei Telecominication de Yazılım Geliştirici olarak çalıştıktan sonra, kariyerine Freelancer Yazılımcı olarak devam etti. Şuan kurumsal şirketlere yazılım ve seo danışmanı olarak hizmet veriyor. Lost Ajans ve Alican Design'ın kurucusu, Atölye Noktası'nın kurucu ortağı ayrıca birde artık Kırmızı Koltuk YouTube Kanalı var :)

Benzer yazılar